پیشی گرفتن درآمدهای مالیاتی از درآمد نفت

به گزارش بشارت ، وزیر امور اقتصادی و دارایی در سخنانی که در چهارمین اجلاس تامین مالی توسعه آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) در شهر بانکوک پایتخت تایلند ایراد کرد گفت : برگزاری این نشست فرصتی برای تبادل نظر بین مسئولان اقتصادی و مالی دولتی، بین المللی و بخش خصوصی به منظور یافتن راه حل های ممکن برای یکی از مهمترین چالش های کنونی منطقه است.
 
براساس گزارش منتشره صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۱۶ درباره پایداری مالی جهانی، ریسک های کوتاه مدت برای این پایداری از آوریل سال ۲۰۱۶ کاهش یافته است ولی ریسک های میان مدت پابرجا هستند. به علاوه، ناپایدار بودن فضای سیاسی در برخی کشورها، نبود رشد اقتصادی و درآمد و نابرابری و تبعیض فزاینده زمینه را برای ایجاد مشکلات جدی فراهم کرده است.
 
طیب نیا با بیان اینکه ظهور پوپولیسم و سیاستهای حمایتی تجاری، در نقطه مقابل همکاری های منطقه ای و بین المللی، در همین راستا ارزیابی می شود، گفت: تحول منفی دیگر، شکل گیری گروه های تروریستی مانند داعش است که به رغم ماهیت غیرانسانی و ددمنشانه آن متأسفانه هنوز توسط برخی از دولت ها حمایت می شود.
 
وزیر اقتصاد کشورمان گفت: بانک های توسعه ای بین المللی نظیر بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا (AIIB) و بانک توسعه آسیایی به منظور ترویج توسعه اقتصادی پایدار، ایجاد ثروت و بهبود ارتباط زیرساخت ها در آسیا و اقیانوسیه از طریق سرمایه گذاری تأسیس شده اند. هدف دیگر آنها تسهیل همکاری و ارتباطات منطقه ای است و این اهداف در صورتی محقق خواهند شد که نیازهای اساسی تک تک کشورهای عضو شناسایی شده و مورد توجه و عنایت جدی قرار گیرند.
 
وی به اشتراک گذاشتن تجارب در حوزه اعمال قدرت مالی و پولی، هدایت صحیح و تخصیص بهینه منابع مالی، مشارکت موثر و بر پایه اعتماد کشورها در نهادهای مالی را از قدم های ضروری برای رسیدن به تأمین مالی پایدار برای توسعه دانست و افزود اجتناب از تبعیض و ممانعت نکردن برای عضویت دیگر کشورها در موسسات مالی یکی از نکات بسیار حائز اهمیت است.
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در سطح ملی دولت ها نمی توانند این مسئولیت را به تنهایی به عهده گیرند، این کار نه شدنی است و نه پایدار خواهد بود. تلاش جمعی در سطح منطقه ای و دسترسی به منابع مالی بین المللی مورد نیاز است و بخشهای غیردولتی و خصوصی نیز باید در فرایند تصمیم سازی نقش داشته باشند.
وی افزود: همین طور در سطح منطقه ای، منطقه آسیا و اقیانوسیه به شدت نیازمند بکارگیری راهکار پایدار برای تأمین مالی توسعه از طریق طیف وسیعی از اقدامات، ابزارها و نهادهای مالی مورد نیاز است.
طیب نیا در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران در چند سال اخیر و به منظور اعاده رشد و ثبات اقتصادی گامهای بلندی برداشته که علائم آن مشهود است. دولت یازدهم موفق شده رشد اقتصادی منفی ۶٫۸ درصد در سال ۲۰۱۴ را به رشد۶٫۴ درصد در سال ۲۰۱۶ برساند، همزمان تورم را از بیش از ۴۰ درصد در سال ۲۰۱۴ به ۸ درصد در سال قبل کاهش دهد.
وی تصریح کرد: برای نخستین بار در ۵ دهه اخیر سهم نفت در درآمدهای دولت کمتر از سهم مالیات شده است. در واقع سهم نفت در بودجه دولت ۷۰ درصد سهم مالیات در بودجه بوده که موفقیت بزرگی است.

طیب نیا افزود: این مهم از طریق گسترش پایه مالیاتی، معافیت های هدفمند مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی و همچنین اصلاحات نظام مالیاتی صورت پذیرفته است.
وی گفت: از سوی دیگر، تراز تجاری غیرنفتی کشور مثبت شده، به عبارت دیگر برای نخستین بار در۵۰ سال گذشته صادرات کشور بدون احتساب نفت از کل واردات پیشی گرفته است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: این اقدامات همراه با برنامه مقررات زدایی و خصوصی سازی در راستای سیاست های دولت برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و متنوع کردن منابع درآمدی حسابداری و پایداری بودجه دولت انجام شده است.
 
وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه نقش موثر و مهم تری را در توسعه اقتصادی منطقه ایفا کند.

سفارشی سازی در نرم افزار حسابداری

یکی از دغدغه های سازمانها در انتخاب و خرید نرم افزار حسابداری بحث سفارشی سازی و اعمال تغییرات دلخواه و مورد نیاز سازمان در این گونه نرم افزار هاست.
زمانی که یک نرم افزار حسابداری و یا هر نرم افزار دیگری برای سازمان تهیه می کنید چندین حالت مختلف ممکن است که پیش بیاید.

حالت اول اینکه آن نرم افزار بسیار کوچک وساده باشد و اصلا نیازی به سفارشی سازی و اعمال تغییرات نداشته باشد. مثلا نرم افزار راس گیری چک که شرکت داده پردازان ارگس به بازار ارائه کرده است یک نرم افزار بسیار ساده است که نیازی به سفارشی سازی و یا حتی پشتیبانی هم ندارد. در ضمن این نرم افزار رایگان است و می توانید به راحتی آنرا دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهید.

ولی نرم افزار حسابداری باتیز و یا نرم افزار حسابداری همکاران سیستم را در نظر بگیرید. این نرم افزارها و نرم افزارهای مشابه آنها آنقدر گسترده و بزرگ هستند که ممکن است برای کسب و کارها نیاز به سفارشی سازی داشته باشند. یکی از مواردی که در انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری برای سازمان باید مد نظر باشد همین قابلیت سفارشی سازی و اعمال تغییرات مورد نیاز کاربر در نرم افزار است.

سفارشی سازی و اعمال تغییرات مورد نظر کاربر در نرم افزار حسابداری می تواند به دو صورت انجام شود. یکی از صورتهای ممکن این است که یک نرم افزار به صورت یک فریم ورک قابل توسعه در اختیار کاربران قرار گیرد و کاربران بدون نیاز به شرکت تولید کننده، می توانند نرم افزار را سفارشی کنند البته این سفارشی سازی محدود بوده و در حیطه همان ابزارهایی است که در اختیار کاربر قرار می گیرد.

مثلا یک نمونه کوچک از این نوع نرم افزار ها نرم افزارهای BPMS است که می توان توسط آنها یک سیستم را از صفر تا صد توسعه داد. البته این توسعه محدود بوده و نمی توان مسائل پیچیده را با آنها پیاده سازی نمود.

نمونه کوچکتر که در اکثر نرم افزار های حسابداری وجود دارد و در ایران هم بیشتر به این صورت عمل می شود ، امکان سفارشی سازی چاپ و گزارشات در نرم افزارها می باشد. نرم افزار حسابداری بیت و نرم افزار حسابداری سما و نرم افزار حسابداری باتیز این ویژگی را دارند و کاربر می تواند چاپ های سیستم را به دلخواه خود سفارشی سازی نماید. حتی این امکان ممکن است در نرم افزار حسابداری هلو هم وجود داشته باشد.

در صورت دوم شرکت تولید کننده نرم افزار قبول می کند که نرم افزار حسابداری را برای مشتری یا کاربر سفارشی سازی نماید. در این صورت محدودیتی در سفارشی سازی وجود ندارد و تقریبا سیستم تولید شده کاملا به دلخواه کاربر سفارشی می شود.

سفارشی سازی یکی از مواردی است که هزینه زیادی برای مشتری دارد و مشتری باید هزینه آنرا تقبل نماید. این هزینه باید متناسب با رفع نیازهای مشتری باشد. بنابراین مشتری نباید هر نیازی را اعلام نماید تا شرکت تولید کننده نرم افزار آنرا سفارشی سازی نماید.

از نکته هایی که در مورد سفارشی سازی نرم افزار باید مد نظر داشت این است که سفارشی سازی همیشه خوب نیست. ضمن اینکه همیشه هم بد نیست.

برخی اوقات سفارشی سازی نرم افزار امری ضروری است زیرا اگر این سفارشی سازی صورت نگیرد ، هزینه های زیادی بر سازمان تحمیل می کند. مثلا در نرم افزار حسابداری باتیز که امکان سفارشی سازی را دارد می توان بخش فروش را سفارشی کرد.

انتخاب نرم افزار حسابداری و خرید نرم افزار حسابداری